ترامپ: در تلاش برای تأمین امنیت هرمز هستیم؛ به نفت منطقه نیاز نداریم! پایگاه نظامی آمریکا در کویت هدف قرار گرفت نخست‌وزیر عراق و رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کردند تردد نفتکش‌ها از تنگه هرمز متوقف شد / جزئیات گزارش شرکت‌های معتبر رصد ترافیک دریایی ارتش اسرائیل در حال پیشروی به مناطق روستایی درعا و قنیطره است درخواست سناتور‌های آمریکایی برای انتشار تحقیقات حمله به مدرسه میناب واکنش نخست وزیر پاکستان به تحولات یمن و حمله عربستان به فرودگاه صنعا اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد

قانونگذاران انگلیسی خواستار تمدید تحریم ها علیه ایران شدند

قانونگذاران انگلیسی خواستار تمدید تحریم ها علیه ایران شدند اعضای یک کمیته حامی رژیم صهیونیستی در پارلمان انگلیس از دولت این کشور خواسته‌اند تحریم های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۳ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 24
کد خبر: ۵۶۲۰۸

به گزارش راهبرد معاصر گروهی از نماینده‌های پارلمان انگلیس با ارسال نامه‌ای به وزیر خارجه این کشور خواستار همکاری با آمریکا برای جلوگیری از انقضای تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران شده‌اند.

 

قانونگذاران کمیته «دوستان محافظه‌کار اسرائیل» با ارسال نامه‌ای به «دومینیک راب»، وزیر امور خارجه انگلیس از موضع این کشور در دادن رأی ممتنع به قطعنامه آمریکا در شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران اعتراض کرده‌ و آن را «به شدت قابل تأسف» توصیف کرده‌اند.

 

کمیته «دوستان محافظه‌کار اسرائیل» کمیته‌ای وابسته به حزب محافظه‌کار در پارلمان انگلیس است که به دنبال تقویت روابط این کشور با رژیم صهیونیستی است.

 

قانونگذاران انگلیسی در این نامه از دولت این کشور خواسته‌اند از فرصت نشست آتی کمیسیون مشترک برجام برای «پاسخگو کردن ایران» استفاده کند. آنها نوشته‌اند: «ما باید درباره خطراتی که ایران متوجه منطقه می‌کند هوشیار باشیم و اطمینان حاصل کنیم عدم اجابت درخواست‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توسط ایران، بدون واکنش باقی نمی‌ماند.»

 

اعضای این کمیته مدعی شده‌اند که ایران «روح و متن برجام» را نقض کرده است.

 

ساعتی قبل از این همیک نماینده کنگره آمریکا در نامه‌ای به وزیر دفاع انگلیس خواستار همکاری دو کشور برای جلوگیری از انقضای تحریم‌های تسلیحاتی ایران شده بود

 

دولت آمریکا در یک رأی‌گیری در شورای امنیت که روز ۲۵ مرداد برگزار شد، در تصویب قطعنامه خود برای جلوگیری از انقضای تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران ناکام ماند. آن قطعنام با ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) رد شد.

 

واشنگتن از قبل اعلام کرده بود چنانچه در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران موفق نشود قصد دارد بر حسب تفسیر خود از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از یکی از بندهای مندرج در برجام که با نام‌هایی مانند «مکانیسم ماشه»، «ساز و کار حل و فصل اختلاف» یا «ساز و کار بازگشت خودکار تحریم‌ها» شناخته می‌شود برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران استفاده کند.

 

بر همین اساس، دولت آمریکا روز پنجشنبه (۲۱ اوت/۳۰ مرداد) با ارائه نامه‌ای به رئیس شورای امنیت رسماً این شورا را از خواست خود برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مطلع کرد.

 

آمریکا در این نامه ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده است.

 

با این حال، تلاش آمریکا از همان آغاز با مخالفت‌های جدی روبرو شده است. خبرگزاری رویترز ۱ شهریورماه گزارش داد ۱۳ عضو شورای امنیت با نگارش نامه‌هایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

 

کارشناسان می‌گویند آمریکا از آن جهت که اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزو طرف‌های مشارکت‌کننده در «برجام» نیست و نمی‌تواند از بندهای این توافق برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

 

مقام‌های دولت آمریکا ادعا می‌کنند از آنجا که در متن قطعنامه ۲۲۳۱ از آمریکا به عنوان «مشارکت‌کننده برجام» یاد شده این کشور می‌تواند از ایران بابت «نقض اساسی برجام» شکایت کرده و خواستار بازگشت تحریم‌ها علیه این کشور شود.

 

خبرگزاری رویترز گزارش داده با توجه به مخالفت اکثر اعضای شورای امنیت با تلاش آمریکا برای بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران، رئیس دوره‌ای شورای امنیت موظف به ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای با موضوع «ادامه لغو تحریم‌های ایران» و ممکن است چنین قطعنامه‌ای را ارائه نکند.

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار